Komponente sustava ESTIA

Toshiba toplinska pumpa zrak/voda koncipirana je kao split sustav, a sastoji se od jedne vanjske jedinice (kompresorske jedinice) i hidroboksa u unutrašnjosti. Na hidroboks se priključuju svi potrošači koji se opskrbljuju preko sustava (npr. bojler za toplu vodu, radijatori, podno grijanje itd.).

 

Vanjska jedinica – TOSHIBA Super Digital Inverter (1)

Ova vanjska jedinica dobiva toplinsku energiju iz okolnog zraka, te je preko rashladnog kruga prosljeđuje hidroboksu. Kod Toshibe se upo- trebljavaju poznate Super Digital Inverter vanjske jedinice serije 4, koje se prije svega odlikuju ekstrem- no tihim kompresorima s dvostrukim rotacijskim klipom, s reguliranim brojem okretaja, koji rade bez ikakvih vibracija. IPDU invertersko upravljanje je isto tako zaslužno i za ekstremno visoke koeficijente učinka, a time i za štedljivo trošenje energije. Montaža može biti vrlo fleksibilna, jer spojna cijev za rashladni medij između vanjske jedinice i hidro unutarnje jedinice može iznositi do 30 m. Granične temperature kreću se kod režima grijanja od -20°C do 25 °C, a u režimu hlađenja od 10 °C do 43 °C, te kod pripreme potrošne vode od -20°C do 43 °C. Maksimalna duljina cijevi od vanjske jedinice do hidroboksa iznosi 30 m.

 

 Hidro-unutarnja jedinica (2)

U hidro-unutarnjoj jedinici pomoću pločastog izmjenjivača prenosi se toplinska energija rashladnog medija, dobivena u vanjskoj jedinici, na vodu. Tako se može proizvoditi vruća voda do 55°C. Nadalje, ovdje je sadržana i optočna pumpa za grijanje, ekspanzijska posuda, daljinski upravljač i dodatni električni grijač. Pomoću integriranog sustava upravljanja, upravlja se svim ventilima, pumpama i dijelovima sustava odnosno omogućuje se i upravljanje postojećim sustavom za grijanje koji se treba aktivirati npr. kod niskih vanjskih tem- peratura. (Potreban je modul TCB-PCIN3E). U slučaju potrebe, Toshiba toplinsku pumpu zrak/voda može aktivirati i postojeći sustav grijanja. (Potreban modul TCP- PCM03E).

 

 

 
 

Akumulator tople vode (3)

Akumulator od plemenitog čelika, koji je u tvornici opremljen toplinskom izolaci- jom, ima integrirani izmjenjivač topline većih dimenzija, koji je savršeno prilagođen grijanju pomoću toplinskih pumpi zrak/voda. Ovaj povećani izmjenjivač topline je potreban kako bi se topla voda, koja ima temperaturu od samo 55°C, mogla optimalno prenijeti na potrošnu vodu. Akumulator je osim toga opremljen električnim dodatnim grijačem, senzorima temperature i sigurnosnim termoelementom.

 

 

 

Upravljanje (4)

ESTIA - Daljinski upravljač integriran je u hidro unutarnju jedinicu i on upravlja svim funkcijama toplinske pumpe zrak/voda. Veliki, dobro čitljivi LCD displej pokazuje aktualne režime rada. Integrirani tjedni vremenski programator omogućuje udobno uključivanje i isključivanje sustava te izradu tjednog programa po želji korisnika. U njemu su također sadržane korisne funkcije, kao što su sniženje zadane dnevne temperature noću, zaštita od smrzavanja, dodatno zagrijavanje tople vode (booster) te zaštita protiv legionele.
Kabelski daljinski upravljač omogućuje sljedeće funkcije:

    * namještanje režima rada: grijanje, potrošna voda, hlađenje
    * 2 zone i upravljanje potrošnom vodom
    * sniženje zadane dnevne temperature noću
    * zaštita protiv smrzavanja
    * dodatno zagrijavanje tople vode (booster)
    * zaštita protiv legionele
    * rad prema tjednom vremenskom programatoru
      programiranje osnovnih postavki kao što su npr. krivulje grijanja, postavke za električno dodatno grijanje

 

 

 

Toplinska pumpa Estia
Toplinska pumpa Estia

Košarica


Vaša košarica je prazna.

Otvori košaricu