Tehničke karakteristike toplinske pumpe ESTIA

Zaštita od zaleđivanja

Tijekom pogona toplinske pumpe pod određenim se uvjetima (temperatura, vlaga) nakuplja kondenzirana voda, koja može dove- sti do stvaranja leda na vanjskoj jedinici i na taj način prilično loše utjecati na rad uređaja. Mnogi uobičajeni uređaji aktiviraju se radi odleđivanja u redovitim vremenskim intervalima i pritom istodobno prekidaju proces grijanja. To se događa zato jer se uređaj tijekom odleđivanja prebacuje s režima grijanja na režim hlađenja te toplinu predaje na izmjenjivaču topline vanjske jedinice, što konačno dovodi do odleđivanja. Estia toplinske pumpe ovdje se pomoću specijalne cijevi za zaštitu od zaleđivanja i s manjim brojem ciklusa odnosno s kraćim ciklusima odleđivanja od samog početka suprotstavljaju problemima. Rashladni medij, koji dolazi iz unutarnje jedinice, vodi se još ispred venturija u petlji (cijev za zaštitu od zaleđivanja) na podu oko izmjenjivača topline, te zatim kroz venturij dospijeva u izmjenjivač topline. Budući da se rashladni medij isparava tek nakon venturija, temperatura cijevi za zaštitu od odleđivanja ostaje iznad rosišta, a donje područje lamela je bez leda. Osim toga, stalno se mjere temperatura i tlak izmjenjivača topline u vanjskoj jedinici, a stvarni proces odleđivanja starta samo u slučaju potrebe. To je plus, koji povećava i stupanj učinkovitosti sustava!


Značajno veći učinak grijanja

Dugogodišnje investicije u usavršene tehnologije čine prednosti Toshiba toplinskih pumpi zrak/voda uočljivima.

    * Dvostruki rotacijski klipni kompresori mogu se savršeno regulirati u širokom rasponu broja okretaja i tako postizati vrlo visoke koeficijente učinka.
    * Vektorsko IPDU invertersko upravljanje jamči točan i brzi izračun struja motora radi maksimalne učinkovitosti – u slučaju ESTIA, R.I.S.C. mikročip preuzima vektorski izračun velike brzine.
    * Zaštita od zaleđivanja izmjenjivača topline sprječava gubitke učinkovitosti.
    * Regulacija odleđivanja, upravljana temperaturom, aktivira se samo u ekstremnim uvjetima.

Estia uređaji ostvaruju čak kod niskih vanjskih temperatura visoke ogrjevne učinke, a troškove grijanja drže niskima zahvaljujući vrlo visokim koeficijentima učinka. Estia – upravo to je odlučujuća razlika.

 

Toplinska pumpa Estia
Toplinska pumpa Estia

Košarica


Vaša košarica je prazna.

Otvori košaricu