ClimateHub – Samsungovo integrirano rješenje za grijanje prostora i opskrbu potrošnom toplom vodom u kućanstvu

Uživajte u toplini doma!

Više uštede i uživanja u domu uz Samsung ClimateHub, novo integrirano rješenje za grijanje, hlađenje i opskrbu toplom vodom.

Samsung Climate Hub

Samsung predstavlja novi sustav za klimatizaciju vašeg doma pod nazivom ClimateHub – novo integrirano rješenje za grijanje prostora i opskrbu potrošnom toplom vodom u kućanstvu, namijenjen za novogradnju i renovirane objekte. 

ClimateHub je Samsungovo novo integrirano rješenje za grijanje prostora i opskrbu toplom potrošnom vodom. 

Jednostavnom instalacijom i puštanjem u rad, tihim načinom rada te pametnim povezivanjem i upravljajem, Samsung olakšava posao instalaterima te povećava udobnost u domu krajnjim korisnicima.

Samsung ClimateHub je dizajniran na način da osigura maksimalnu udobnost u domu. ClimateHub je Samsungovo prvo integrirano rješenje za grijanje prostora te opskrbu toplom potrošnom vodom namijenjen kako za novoizgrađene objekte, tako i za one koji su u procesu renovacije. Sistem se sastoji od reverzibilne dizalice topline vanjske jedinice s plinom R32, spremnika tople vode velikog kapaciteta od 200 litara ili 260 litara i novog upravljača s tipkama osjetljivima na dodir koji omogućuje 2-zonsku temperaturnu kontrolu. Samsung ClimateHub je dostupan u Mono i Split izvedbi.

Mono i Split izvedba

ClimateHub Mono izvedba ima jednu vanjsku jedinicu koja uključuje komponente vodenog cjevovoda što omogućuje jednostavniju instalaciju bez posjedovanja dozvole za rad s freonom. ClimateHub Mono je dostupan u različitim kapacitetima od 5, 8, 12 i 16 kW u jednofaznoj izvedbi te 8, 12, 16 kW u trofaznoj izvedbi. Kod ClimateHub Split verzije, vanjska jedinica je spojena s hidro jedinicom s integriranim spremnikom pomoću plinskih cijevi. ClimateHub Split je dostupan u kapacitetima 4, 6 i 9 kW u jednofaznoj izvedbi te 9 kW u trofaznoj izvedbi. Obje konfiguracije mogu biti spojene na Smart Grid koji omogućuje korisnicima da iskoriste prednosti ekonomičnog, učinkovitog i održivog načina opskrbe energijom. Također je moguće spojiti solarne kolektore štedeći pritom energiju koristeći obnovljive izvore.

Zahvaljujući visokoj energetskoj učinkovitosti, obje verzije, SamsungHub Mono i Split, imaju A+++ energetsku oznaku* za prosječnu sezonsku učinkovitost grijanja temeljenu na temperaturi izlazne vode od 35°C. Ova A +++ energetska ocjena je maksimalno dostižan rezultat temeljen na novoj klasifikaciji energetskih oznaka koja je stupila na snagu od rujna 2019. Uz potpuno integrirano rješenje ClimateHub, Samsung također ima u ponudi Mono i Split sistem s plinom R32 koji se može povezati sa spremnikom.

Hidro jedinica s integriranim spremnikom za vodu

Samsung ClimateHub rješenje predstavlja pomno dizajniranu hidro jedinicu s integriranim spremnikom za toplu vodu. Dostupno je u opcijama od 200 litara ili 260 litara, što omogućuje različite mogućnosti ugradnje – od malih stanova do velikih kuća. Pomoćni grijač standardno je uključen kako bi se osiguralo kontinuirano grijanje.

Tihi način rada na samo 35 dB(A)

Današnji klimatski sustavi moraju ispunjavati sve strože zahtjeve za razinom zvuka i ograničiti zvučne smetnje oko kuće. S obzirom na model i radne uvjete, tihi način rada sustava Samsung ClimateHub u 4 koraka omogućuje korisnicima smanjenje razine buke vanjske jedinice dizalice topline na samo 35 dB(A) **.

Jednostavna instalacija i održavanje

Hidro jedinica s integriranim spremnikom za vodu odlikuje se kompaktnom veličinom (595 mm x 700 mm) i modularnim dizajnom, što olakšava postavljanje iste u kuhinju ili spremište. Instaliranje i servisiranje je jednostavno zbog tvornički ugrađenih hidrauličnih elemenata i povoljno postavljenog servisnog prozora s prednje strane. Zahvaljujući intuitivnim servisnim opcijama, pokretanje i održavanje mogu se provesti uz minimalan napor upotrebom Micro SD kartice ili Samsung S-Checker mobilne aplikacije.

Pametno upravljanje

S ClimateHub rješenjem, Samsung predstavlja novi upravljač s tipkama osjetljivima na dodir s višestrukim jezičnim opcijama i svijetlim zaslonom u boji – što omogućava postavljenje temperature, nadzor potrošnje energije, podešavanje ljetnog vremena i brzo praćenje pogrešaka. Novi upravljač omogućuje korisnicima upravljanje različitim postavkama temperature po zoni, što znači da se visokotemperaturni radijatori i niskotemperaturno podno grijanje mogu učinkovito koristiti. Pomoću opcionalnog Wi-Fi kompleta, različiti aspekti sustava mogu se kontrolirati putem Samsung SmartThings aplikacije*** na pametnom telefonu i omogućava integraciju s drugim kućanskim uređajima.

Frigo-kor je ovlašteni distributer Samsung klima uređaja. Javite nam se za neobvezujuću ponudu.

* Energetska oznaka A +++ dostupna je prema EU br. 811/2013 klasifikacija oznaka 2019, na skali od D do A +++.

** 35dB (A) je dostupan za 6kW i 9kW Split jedinice do + 4 ° C, testirano na udaljenosti od 3 m u „gluhoj sobi“. Razina zvučnog tlaka je relativna vrijednost, ovisno o udaljenosti i zvučnom okruženju. Razina zvučnog tlaka može se razlikovati ovisno o radnim uvjetima.

*** Dostupno na iPhone i Android uređajima. Potrebna je mrežna veza. Potrebno je imati otvoren Samsung račun za aplikaciju.