Midea nagrađena od UNIDO-a za izvanredan doprinos zaštiti okoliša

UNIDO (Organizacija Ujedinjenih naroda za industrijski razvoj) dodijelio je nagradu Midea grupi za izvanredan doprinos u zaštiti okoliša.

Midea je u posljednjih 10 godina surađivala s UNIDO-om na projektu čiji je cilj zamjena HCFC-22, rashladnog sredstva štetnog po okoliš, propanom (R-290), prirodnom tvari, koja izravno i neizravno doprinosi borbi međunarodne zajednice protiv klimatskih promjena.

Midein projekt razvoja, proizvodnje i distribucije proizvoda koji se pokreću takvim sustavom postupno je ukinuo 13,2 tone potencijala oštećenja ozonskog omotača i smanjio 967.490 tona ekvivalentne emisije CO2 godišnje, prema podacima UNIDO-a.

Midea nagrađena od UNIDO-a za izvanredan doprinos zaštiti okoliša

Ole Nielsen, načelnik Odjela za okoliš Odsjeka za Montrealski protokol, koji zbog COVID-19 nije mogao prisustvovati globalnoj partnerskoj konferenciji Midea Residential Air-Conditioning 2020 pod kredoom “Mi smo jedno”, pridružio se proslavi putem interneta. Cijeli tim slavio je na licu mjesta impresivnom predstavom svjetla na najvišoj zgradi na svijetu Burj Khalifa.

Midea je svoju predanost rješavanju ekoloških problema i poboljšanju svijeta dokazala i prošle godine kada je nagrađena priznanjem Blue Angel.