Samsung klime: Samsung proširio ponudu zidnih uređaja WindFree™ s filtrom za pročišćavanje zraka PM1.0

Nakon predstavljanja novih panela za pročišćavanje zraka za poslovne prostore, Samsung je najavio WindFree™ Pure 1.0, zidni klima uređaj za kućanstva opremljen filtrom PM1.0. WindFree™ Pure 1.0 sadržava elektrostatski filtar PM1.0, koji djeluje kao pročišćivač zraka, dopunjen Samsungovom jedinstvenom tehnologijom hlađenja WindFree™, funkcijom Freeze Wash i inteligentnim opcijama upravljanja.

 • Snage u hlađenju od 2,5 i 3,5 kW
 • Filtar PM 1.0
 • Freeze Wash čišćenje isparivača
 • Indikator kvalitete zraka na unutarnjoj jedinici
 • WindFree™ hlađenje
 • Wi-Fi povezivost putem aplikacije SmartThings

Samsung klime Filtar za pročišćavanje zraka za svjež i čišći zrak

WindFree™ Pure 1.0 opremljen je elektrostatskim filtrom PM1.0 koji djeluje kao pročišćivač zraka. Filtar PM1.0 ne samo da zahvaća vrlo sitnu prašinu do 0,3 μm nego i inaktivira određene vrste zahvaćenih bakterija1 pomoću elektrostatskoga taložnika. Učinak sterilizacije potvrdilo je britansko certifikacijsko specijalizirano društvo Intertek2. Izvješće o istraživanju društva Intertek potvrdilo je da filtar sterilizira više od 99 % testiranih zahvaćenih mikroorganizama1. Filtar PM1.0 je poluperiv i pruža korisnicima dobrobit uživanja u svježem i čistom zraku dok istovremeno štedi na dodatnim troškovima održavanja i zamjene filtra.

Samsung klime i funkcija Freeze Wash

Jedinstvena funkcija uređaja WindFree™ Pure 1.0 je Freeze Wash. Ova funkcija pomaže u čišćenju jedinice i uklanja do 90 % određenih vrsta bakterija3. Njome se izmjenjivač topline unutarnje jedinice hladi na -15 °C dok se ne prekrije injem. Kad se stavi u način odmrzavanja, led koji se topi uklanja određene vrste bakterija unutar izmjenjivača topline. Putem aplikacije SmartThings4 može se poslati poruka da se izmjenjivač topline treba očistiti putem funkcije Freeze Wash.

Pokazatelj razine pročišćenosti zraka

WindFree™ Pure 1.0 sadržava novi napredni zaslon na kojem se može jednostavno pratiti kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru. Laserski senzor, koji se nalazi na zaslonu, mjeri koncentracije PM10, PM2.5 i PM1.0 u zraku u zatvorenom prostoru i može se samostalno čistiti pomoću funkcije koju omogućuje AI (umjetna inteligencija). Kvaliteta zraka automatski je indicirana na zaslonu na temelju najveće izmjerene koncentracije i izražava se pomoću četiri različite razine/boje, u rasponu od „vrlo dobra” (plava), „dobra” (zelena), „loša” (žuta) do „vrlo loša” (crvena).

Pratite kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru putem aplikacije SmartThings

Kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima može se kontinuirano pratiti putem aplikacije SmartThings4. Čak i kad je jedinica isključena, senzor za prašinu može registrirati trenutačnu kvalitetu zraka u prostoriji. Kada onečišćenje zraka dosegne razinu „jako” ili „vrlo jako”, poslat će obavijest. Putem aplikacije SmartThings korisnik može reagirati na informacije daljinskim uključivanjem načina rada za pročišćavanje. Osim praćenja kvalitete zraka te uključivanja i isključivanja načina pročišćavanja, aplikacija Samsung SmartThings i opcija za glasovno upravljanje Bixby4 omogućuju korisnicima da uključuju i isključuju svoj klima uređaj, biraju željene načine hlađenja, postavljaju raspored rada jedinice i prate potrošnju energije.

WindFree™ tehnologija hlađenja

Slično kao kod postojećih WindFree™ zidnih modela klimatizacijskih uređaja za upotrebu u kućanstvima, Samsung klima WindFree Pure 1.0 odlikuje se jedinstvenom Samsung tehnologijom WindFree™. Tehnologija WindFree™ poboljšava doživljaj udobnosti u zatvorenom prostoru upotrebom tisuća mikro rupica za ravnomjeran protok svježeg zraka bez neugodnih naleta hladnog zraka. U načinu rada WindFree™ zrak se širi lagano i tiho stvarajući tako okružje „mirujućeg zraka”5, što vam omogućava ugodan život, rad ili odmor bez neugodnog hladnog propuha.

Klima uređaj Samsung WindFree™ Pure 1.0 možete pronaći u našoj web trgovini, u poslovnicama u Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci, Puli i Osijeku, te kod naših partnera diljem Hrvatske.

Samsung WindFree™
 1. Escherichia coli: iznad 99 %, Staphylococcus aureus: iznad 99 %
 2. Ispitano na modelu AD***797**FN u odgovarajućim uvjetima ispitivanja. Podaci se mogu razlikovati ovisno o određenim čimbenicima i načinu uporabe. Test se bilježi pod: Br. izvješća Intertek: RT20E-S0010-R.
 3. Testiralo certifikacijsko društvo Intertek. Uklonjeno je 90 % bakterija Staphylococcus aureus ATCC 6538 i Escherichia coli ATCC 8739 na izmjenjivaču topline u usporedbi s normalnim modelima koji nisu radili s funkcijom Freeze Wash.
 4. Potrebni su Wi-Fi mrežna veza i korisnički račun za pristup aplikaciji Samsung SmartThings. Wi-Fi set naručuje se zasebno. Potrebni su mobilni uređaji sa sustavom iOS 10.0 ili novijim i Android 5.0 ili novijim. Za primjenu aplikacije SmartThings u srednjim i velikim poslovnim zgradama možda će biti potrebno ispuniti dodatne zahtjeve. Dostupnost opisanih značajki može ovisiti o izvedbi rješenja. Glasovno upravljanje Bixby podržano je samo za sljedeće jezike: engleski (SAD, UK, Indija), kineski, korejski, francuski, njemački, talijanski, portugalski i španjolski.
 5. ASHRAE (Američko društvo inženjera za grijanje, hlađenje i klimatizaciju) definira „mirujući zrak” kao strujanje zraka sporije od 0,15 m/s bez neugodnog osjećaja hladnog propuha.